voorpagina 1400x400

Nieuw keyboard gekocht

Yamaha SX-900 - Een geweldige upgrade van de PSR-975

Ik had de PSR-s975 van Yamaha, een prachtig keyboard waar ik vele, vele optredens mee heb gedaan. Maar de techniek gaat snel. Ondanks dat de PSR-975 nog steeds een fantastisch klinkend keyboard is, is de nieuwe SX-900 echt weer een hele grote verbetering op meerdere fronten. Voor de kenners; dit keyboard is 'het kleine broertje van de Genos'.

yamaha sx900

Telkens denk ik bij het laatste keyboard; "er kan niet veel meer verbeterd worden." maar wederom ben ik weer verrast door deze geweldige upgrade van Yamaha.
De geluiden klinken wéér veel mooier!  De styles zijn subliem met verbeterde drums, verbeterde gitaren en veel meer 'koor' werk.

Onder de motorkap is er wel veel veranderd ten opzichte van de PSR-s975.  Daarom kostte het wel heel veel tijd en moeite om het hele liedjes-repertoire weer geschikt te maken voor dit nieuw keyboard.  Werkelijk elk liedje moest opnieuw ingesteld worden. Ik ben daar in totaal toch wel zo'n 2½ maand mee bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn! 

Er is nog zoveel over dit nieuwe keyboard te vertellen, maar dan wordt het allemaal veel te technisch :-)
Het is in ieder geval weer een grote verbetering en daar ben ik weer superblij mee.

Update okt-2022: Voor de bedrijfszekerheid heb ik een 2e SX-900 aangeschaft. Door de omstandigheden in de wereld is de levering van Yamaha producten en onderdelen erg traag (mááánden wachten!). Om problemen te voorkomen dat ik door een defect niet kan optreden, heb ik nu een 'reserve' keyboard. Dat is toch wel een fijn gevoel.

Contact

Artist4u logo 250

Boekingskantoor Artist4U
Tel: 0165-533200
Email: info@artist4u.nl

Boekingen via Artist4U