voorpagina 1400x400

Live muziek terrasEen zomers terras, prachtig weer, gezellige mensen, en natuurlijk live-muziek. De ingredienten voor dat heerlijke vakantiegevoel beleving van uw gasten. Andy Dellenoy weet als geen ander om uw gasten muzikaal te vermaken met gevarieerde muziek die voor iedereen toegankelijk is.

Natuurlijk met inachtneming van de 'Corona maatregelen'. Gezelligheid maar ook veiligheid. (Lees onze 'CoronaProof' maatregelen.)

Terras = Beperkte ruimte

Zeker in de huidige tijd wenst u uw terras zo effecient mogelijk in te richten zodat u zoveel mogelijk gasten kunt ontvangen. Een groot voordeel is, dat Andy een solo-artiest is, die toch een volledig live-muziek pianoshow neerzet.

Andy gebruikt op een terras een kleine geluidset; geschikt tot maximaal 80/100 gasten. Compact maar wel professioneel.
Qua ruimte is er 2,5mtr breed / 2 mtr diep benodigd voor de FeestPiano, inclusief kleine geluidset en pianovleugel. (De pianovleugel zorgt dan ook gelijk voor de 1,5mtr afstand coronamaatregel.)

omb andy dellenoy op keyboard 300pxMoet het nog kleiner? Dan kan Andy in plaats van de pianovleugel ook een keyboard op een standaard plaatsen.

Er is wel een 'maar'; Wanneer er twijfel is over neerslag (ook motregen), dient er een deugdelijke waterdichte overkapping aanwezig te zijn die de electronische apparatuur beschermt tegen vocht. Een klein parasolletje is dan helaas niet genoeg.

Muziekkeuze - repertoire voor een terras

De keuze van het repertoire is bijzonder belangrijk. Ondanks dat Andy vooral bekend staat als feestbeest met de lekkerste meezingers, apres-ski knallers en dansbare top40 muziek, moet er op een terras toch een ander repertoire gebruikt worden. De mensen moeten moet elkaar kunnen praten, op hun gemak kunnen eten&drinken, maar dan tóch genieten van de live-muziek die wel hoorbaar, maar niet overheersend is. Met de huidige 'corona' maatregelen moeten de gasten op hun zitplaats blijven zitten, dus ze mogen niet dansen. Ook hard meezingen (in groepsverband) is niet toegestaan. Meezingen met/vanaf je eigen tafeltje is geen probleem.

De muziekkeuze zal Andy in deze tijd dus wel wat moeten aanpassen. Nu is dat absoluut geen probleem, want het beschikbare repertoire is zeer uitgebreid.
Het repertoire zal 'gezelligheidsmuziek' en 'luistermuziek', maar toch ook 'meezingmuziek' zonder dansen zijn.

Andy's huidige slogan is dan ook: "Met je kont op de stoel, en de handen in de lucht!".

Huh? Toch meezing muziek??

Het moet natuurlijk niet 'saai' worden. Andy kan nog steeds lekkere 'meezing' muziek maken, maar dan wel uit het oogpunt van: "Meezingen vanaf je tafeltje op het terras". Niet opzwepend of dansbaar, maar wél gezellig. Denk bijvoorbeeld aan "Bloed-Zweet-En-Tranen" van Hazes, Hey Jude, Let it be, Leef, Pianoman, Rollercoaster, UB40, enzovoorts...

Zie het als een weegschaal; het moet wél gezellig zijn / maar het mag geen polonaise en 'op tafels gaan staan' worden. Daartussen wordt er gemanouvreerd met de muziekkeuze. Als de sfeer 'te gezellig' wordt, even overschakelen naar wat rustiger repertoire. Wordt het te saai? Dan weer wat lekkere meezingers.

Easy listening & Lounge - heerlijk!

Wist u trouwens dat Andy zeer regelmatig ook als lounge-pianist bij restaurants en recepties en dergelijke geboekt wordt? Dit om aan te geven dat mijn repertoire niet alleen maar feestmuziek is, maar zeer zeker ook heerlijke easy-listening van toen en nu. Er is een avondvullend easy-listening repertoire beschikbaar.

Entertainen kan heel goed!

De nadruk ligt nu vaak meer op 'entertainen' van het publiek. Een interactie opbouwen tussen de pianist en het zittend publiek aan de tafeltjes.
En dat kan heel goed! Een beetje geintrappen met het publiek vanachter de piano ;-)

Eigenlijk is het nu in Nederland zoals de Amerikaanse Pianobar altijd al was; het publiek entertainen vanachter de piano. In Amerika is men meer gewend aan dit interactie concept (zoals ook te zien is bij Stand-Up comedy). In Nederland wil men vaak 'continue' muziek zonder geklets tussendoor. In Amerika is het juist het 'geklets' wat de optredens zo leuk maakt. Het brengt een gezellige interactie tussen alle mensen in het publiek en de muzikant/entertainer. Wat een mooi moment om dat Amerikaans concept wat meer toe te passen in Nederland.

Diverse thema's

Wanneer de zon schijnt en de temperatuur goed is, dan komt de 'Tropical Piano' helemaal tot zijn recht. Ook is er een 'rode' piano, en een 'witte' piano. Zo kan de pianovleugel en de muziekkeuze aangepast worden naar 'uw terras' en thema.  Heeft u eigen suggesties, laat het ons gerust weten.

Pianio compilatie 750px

Het kan dus nog steeds! De gezellige pianobar op uw eigen locatie.

 

Contact

Artist4u logo 250

Boekingskantoor Artist4U
Tel: 0165-533200
Email: info@artist4u.nl

Boekingen via Artist4U