voorpagina 1400x400

Corona proof

Zolang de RIVM Corona-maatregelen van kracht zijn, zal iedereen daar rekening mee moeten houden. Zo ook de artiesten. Graag vertel ik hoe ik als artiest 'Corona-Proof' mijn optredens verzorg.

Hoe fijn is het dat u als opdrachtgever of horeca-ondernemer een 'muzikale partner' krijgt, waarbij u niet in de zenuwen hoeft te zitten over het overschrijden van de RIVM maatregelen! Onze pianoshow(s) denken met u mee; "Hoe kunnen we het zo leuk mogelijk maken, en toch alles volgens de regeltjes blijven doen? " Ook tijdens het optreden zal Andy de situatie nauwlettend in de gaten houden en het optreden continue daarop aanpassen.

Bereikbaarheid van de artiest op het podium

Helaas is het onder huidige maatregelen niet mogelijk om als publiek in de directe nabijheid van de artiest te staan.
Het gebeurde vaak dat mensen naast mij aan het dansen waren, of zelfs naast mij kwamen zitten op de pianokruk. Bij de grote pianoshow mocht het publiek zelfs óp de pianos dansen.
Hoe leuk ik dat ook vindt, dat kan op dit moment even niet.

De piano waar ik achter zit, geeft voldoende afstand tussen mij en het publiek. Dat is eigenlijk al voldoende!
Helaas kunnen mensen nu niet 'naast' mij komen staan achter de piano. Maar men kan nog steeds wel iets aan mij vragen 'voor' de piano.
Het podium 'achter' en 'naast' mij zal ik zoveel als mogelijk afsluiten zodat publiek niet te dicht naast mij kunnen komen. (Ja, ... ook ik vind dat niet zo gezellig... maar het is zoals het is.)

Muziekkeuze - repertoire

De keuze van het repertoire is bijzonder belangrijk. Ik sta bekend met de 'FeestPiano' als feestbeest met lekkere meezingers, polonaiseknallers en goede dansbare muziek. Zoals ik bijvoorbeeld deed in volle cafés en plein- & tentfeesten. Tja, ... en dát is momenteel niet zo slim. Muziek maken waarbij iedereen uit volle borst kan meezingen, en waarbij iedereen met apres-ski knallers in een polonaise achter elkaar aan gaan lopen.

De muziekkeuze zal ik in deze tijd dus wel wat moeten aanpassen. Nu is dat geen probleem, want het beschikbare repertoire is zeer uitgebreid.
Waar ik mij in deze tijd op zal richten is op 'gezelligheidsmuziek' en 'luistermuziek', maar in beperkte mate toch ook 'meezingmuziek'.

Mijn huidige slogan is dan ook: "Met je kont op de stoel, en de handen in de lucht!".

Huh?  Toch meezing muziek??
De huidige regelgeving (per 10 aug 2020) bepaalt: "Spreekkoren, hard meezingen of schreeuwen in groepsverband is niet toegestaan". Op een beperkte wijze manier meezingen vanaf een tafeltje zal dus niet direct een probleem opleveren. Wanneer ik het hele cafe op stelten zet, en iedereen keihard laat meezingen, dan wordt het wel een probleem.

Het moet natuurlijk niet 'saai' worden. Ik kan nog steeds lekkere 'meezing' muziek maken, maar dan wel uit het oogpunt van: "Meezingen vanaf je tafeltje". Niet opzwepend, maar wél gezellig.
Zie het als een weegschaal; het moet wél gezellig zijn / maar geen polonaise en op tafels gaan staan. Daartussen zal ik 'manouvreren' met de muziekkeuze. Als ik merk dat de sfeer 'te gezellig' gaat worden, dan zal ik de muziekkeuze even overschakelen naar wat rustiger repertoire.
Als muzikant heb je bijzonder veel invloed op de sfeer en enthousiasme van het publiek. Het is mijn 'vak' om dat goed te kunnen lezen en de muziekkeuze daarop aan te passen.

De muziekkeuze hoeft dus niet perse rustige muziek te zijn, maar het moet niet uitnodigen tot een polonaise en dansen op de bar. Wat vaak ook helpt is om iets onbekendere muziek te spelen. Wel herkenbaar en fijn om naar te luisteren, maar net onbekend genoeg om het lied in compleet mee te zingen.

Easy listening & Lounge - heerlijk!
Wist u trouwens dat ik zeer regelmatig ook als lounge-pianist bij restaurants en recepties en dergelijke mijn optredens verzorg. Dit om aan te geven dat mijn repertoire niet alleen maar feestmuziek is, maar zeer zeker ook heerlijke easy-listening van toen en nu. Ik heb hiervoor een avondvullend repertoire beschikbaar.

Entertainen kan heel goed!

De nadruk ligt nu vaak meer op 'entertainen' van het publiek. Een interactie opbouwen tussen de pianist (ikzelf) en het zittend publiek aan de tafeltjes.
En dat kan heel goed!  Een beetje geintrappen met het publiek vanachter de piano ;-)
Eigenlijk zoals de Amerikaanse Pianobar altijd al is geweest; het publiek entertainen vanachter de piano. In Amerika is men meer gewend aan dit interactie concept (zoals ook te zien is bij Stand-Up comedy).
In Nederland wil men vaak 'continue' muziek zonder geklets tussendoor. In Amerika is het juist het 'geklets' wat de optredens zo leuk maakt. Het brengt een gezellige interactie tussen alle mensen in het publiek en de muzikant/entertainer.  Wat een mooi moment om dat Amerikaans concept wat meer toe te passen in Nederland.

Het kan dus nog steeds!  De gezellige pianobar op uw eigen locatie.

Microfoons gebruiken

Normaal heb ik 2 draadloze microfoons beschikbaar als mensen wat willen zeggen, een stukje willen opvoeren tijdens een bruiloft, of zelfs willen meezingen.
Dat is momenteel niet mogelijk. Ik heb namelijk niet de tijd om de microfoons te ontsmetten. Een microfoon is een vangnet voor speeksel, en daarom kan ik de microfoons niet aan andere doorgeven.
Moet er iets verteld worden aan het publiek; dan doe ik dat graag voor u.

Tenslotte - RIVM en overheid

De RIVM- en overheidsmaatregelen wijzigen telkens; maar u kunt er van uitgaan dat ik mijzelf zal aanpassen naar de laatste regels. Voor de veiligheid van u, en van mijzelf.

horecaevenementen

Zo... en nu heb ik zin om er weer een gezellige boel van te maken, dus laat de boekingen maar weer komen ;-)

Contact

Artist4u logo 250

Boekingskantoor Artist4U
Tel: 0165-533200
Email: info@artist4u.nl

Boekingen via Artist4U